Блог

ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ- СИМБОЛ ЈЕДНОГ ПРОЛАЗНОГ ДОБА ИЛИ РЕВОЛУЦИЈЕ У ОБРАЗОВАЊУ ОМЛАДИНЕ

Апстракт:  Аутор у овом тексту истиче проблематику подвлачења често невидљиве границе у надлежностима појединих тела односно органа када се одлучује о веома осетљивим питањима где одлуке које буду донесене могу оставити дугорочне последице по друштво као што је случај са повлачењем наше најзначајније књижевнице Десанке Максимовић из програма за образовање омладине.Поставља се питање да ли прописи имају улогу одређивања….

Свет који познајемо константно се мења. Тога смо, у мањој или већој мери, сви свесни. Мање је, међутим, познато да су у временском периоду од краја децембра када су препознати први случајеви пнеумоније непознатог узрока у провинцији Вухан до 11.03.2020. године када је Светска здравствена организација прогласила пандемију, бројне промене еволутивног карактера почеле да попримају „револуционарни“ карактер. Другим речима, у почетку непознати узрок, касније означен као вирус COVID-19, претворио се у катализатор читавог низа процеса.

У Р. Србији опасност од пандемије коронавируса још није прошла, а поред неколико угрожених градова и општина, Нови Пазар и Тутин пролазе кроз праву катастрофу пандемије и ова два града представљају прави Вухан у сред државе, или како су већ известили регионални и инострани медији – „НОВИ ПАЗАР НАЈВЕЋЕ ЖАРИШТЕ КОРОНЕ У ЕВРОПИ“!

….

05. јун се у целом свету обележава као Светски дан заштите животне средине. Сматрамо да је обележавање овог дана у Републици Србији еклатантан пример лицемерја, будући да бука, као један од загађивача животне средине, представља новог јахача Апокалипсе у Р. Србији. Овога пута, предмет текста ће бити ситуација у престоници Р. Србије. Како је на јучерашњи дан свечано отворена сезона неких угоститељских објеката у Београду, услед чијих музичких садржаја….