Зоран Н. Радовић Биографија

Зоран Н. Радовић
Потпредседник

Зоран Н. Радовић је рођен у Лозници, где је завршио основну школу „Јован Цвијић“, а средњу школу у Земуну у школи за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић“. За време похађања средње школе учествује на такмичењу „Европа у школи“ 2005. и 2006. године у организацији Европског покрета у Србији и галерије „ОЗОНЕ“ и два пута осваја треће место.
Дипломирао је на Правном факултету Универзитета УНИОН у Београду 2015. године. Приправнички стаж обављао је у Прекршајном суду у Београду у периоду од 23.02.2016. до 23.02.2018. године.
Од битнијих конференција издвојили бисмо следеће: „Регионална конференција о стању у јавним набавкама“, Balkan Tender Watch, Фонд отворено друштво БиХ, KFOS, Centar for Civil Communications, Фондација за отворено друштво Србија и MANS, Подгорица; Конференција „Западни Балкан и немачка привреда“, Немачко-српска привредна комора (AHK Srbija); Западни Балкан на глобалном тржишту: „Нове могућности за трговину и инвестиције“, Привредна комора Србије (пројекат ОЕЦД-а); „Годишња конференција о јавном заговарању у грађанском активизму“, БОШ и USAID; Омладинска конференција „Млади за одрживи развој“, Министарство омладине и спорта, Национална асоцијација канцеларија за младе, NAPOR и КОМС; Друга конференција о вршњачком насиљу „Друг није мета“; Регионална конференција „Дисконектуј насиље“; Конференција „Право и интернет“, на матичном Правном факултету Универзитета „Унион“; и Конференција „Дигитално банкарство“, Adria Media Group d.o.o;


Завршио је више обука, као што је oбукa „Активно учешће у борби против корупције у области јавних набавки“, пројекат Balkan Tender Watch, Фондација за отворено друштво уз подршку Европске Уније, Летњу Летњу школу „Сусрет науке и вере“, Јесењу школу науке и религије „Сусрет цивилизација: сличности, изазови, научни допринос и заједничка будућност“, курс „Јавни наступ“ у организацији Правног факултета Универзитета у Београду.


Од трибина наводимо: Трибину „Расправа о Закону о слободи вјероисповијести и правном положају вјерских заједница у Црној Гори“, Правни факултет Универзитета у Београду у организацији Удружења студената Правног факултета УСПФ Номоканон; трибине у организацији Студентског клуба Правног факултета: Трибина о сектама, Положај Срба у Црној Гори на Правном факултету Универзитета у Београду.


Од семинара наводимо: Семинар „Дани јавних политика“ на Факултету политичких наука Универзитета у Београду; Семинар „Насиље над децом“ у оквиру пројекта Human Rights на Привредној академији у Новом Саду; и Општи семинар – Нотаријат у Србији „Зашто је све кренуло наопако“, Правном факултет Универзитета у Београду.
Од учешћа на форумима, значајан је Пословни форум Србија – Турска“, Привредна комора Србије и DEIK Foreign Economic Relations Board.
Од учешћа на округлим столовима наводимо: Округли сто „Резултати примене и проблеми у спровођењу Закона о спречавању насиља у породици“, на свом матичном Правни факултет Универзитета „Унион“, представници цивилног сектора и институције система Републике Србије.
Од стручних и научних скупова наводимо два скупа у организацији свог матичног Правног факултета Универзитета „Унион“: стручни скуп „Нов Закон о пресађивању људских органа“ и научни скуп „Арбитражно одлучиваље“, Правни факултет Универзитета „Унион“ и Удружење за арбитражно право.
Од предавања наводимо два предавања у организацији Правног факултета Универзитета у Београду, правне вештине Симулација суђења и студија случаја „Управљање кривичним поступком у пракси“ и „Насиље у породици“; „Резолуција 1244“ – предавање АМБАСАДОРА РУСИЈЕ у организацији Студентског клуба Правног факултета Октобра 2019.

године са својим колегама, а пре свега пријатељима, оснива Асоцијацију правника „АЕПА“, где је на позицији Потпредседника.
Члан је Алумниста на матичном Правном факултету Универзитета Унион у Београду, Савеза слепих и слабовидих Србије, Удружења грађана Collegium SPQR и Удружења правника Србије.
Поседује елементарни ниво знања из немачког језика.